24 Temmuz 2009 Cuma

Çağın vebası Facebook


Facebook un zihinsel olduğu kadar bedensel bir hastalık olduğu hiç aklınıza gelirmiydi? Peki nedir bu facebook? Ansiklopedik bir tanım yapılacak olursa "Facebook, üyelerin fotoğraflarının ve şahsi bilgilerinin yer aldığı bir arkadaşlık ve sosyalleşme sitesi" dir. Bu tanımı siz de biliyorsunuz ve "başka ne tanımı olabilir ki?" diye soruyorsunuz.
Etkilerine göre tanımlamak istersek birçok tanımı daha çıkacaktır (facebook) feysbukun. Örneğin: hemoroid maker, fıtık pro 2.0, bel kıran v3.5, göz yaşartıcı, popo nasırlaştırıcı, Migren forever gibi gibi... daha biçok adı var.
Bu bukuna yandığımın feysbuku; zaten bozulmakta olan insani ilişkileri iyice köreltiyor ve başka bir boyuta taşıyor yani sanallaştırıyor.

Öyle insanlar var ki artık reel hayatın ne olduğunu (yemek ve yediğini çıkarmak hariç) unutmuş durumdalar.

En çok video paylaşma yarışındakiler, grup kurup en çok üyeyi ben toplayacağım psikopatlığındakiler, şurdan iki kız düşürsek kardır diye facebookun önerdiği önermediği herkesi listesine ekleyenler, siyasi propaganda yapanlar... offf o kadar çoklar ki sayamadığım daha binlerce şey. Ulan hiç mi işiniz yok? Bi çıkın çarşıya arkadaşlarınızla oturun kalkın iki sohbet edin güldüklerinde yüzlerindeki ifadelerin samimiyetini hissedin. Gülmek diyorum biliyomusun? İki nokta üst üste bi de parantez değil. Hani varya yüzde olan bi olaydır dudaklar iki yana gider gözlerin bakışı değişir dişler görünür. Hah işte o 3 yıldır unuttuğun şeyden bahsediyorum hatırladın değil mi? Facebukun "Ne düşünüyorsun" kısmına ottan moktan şeyler yazıyorsun. Yazma! arkadaşına, annene babana anlat. Facebook ta paylaş! neyi paylaş lan? Bırak paylaşmayı, yaşamayı unuttun!!!

Zaten insanların içine girip de suyunu çıkarmadıkları bişey görmedik ki durum bunda farklı olsun. Gir iki kelam yaz fotoğraflara bak çık. Sosyalleşicem diye asosyalin daniskası olduğunun farkına var. Dışarda gece gündüz oluyor, bak ağaçlar yapraklarını döküyor, yağmur, yağıyor, kar yağıyor, çiçekler açıyor, dünya dönüyor.
Elhasıl tutturmuşuz bi internet türküsü önünde bi pc ardında sana dünyaları açan bi kablo(!) içinde kaybolmaktayız ne yazık...

1 yorum:

MerveM on 22 Ağustos 2009 16:16 dedi ki...

işi abartanlar konusunda haklısın:) ama cidden arada işe yarıyor bu meret :) Benim senelerdir göremediğim artık bulmamında çok zor olduğu kişileri buldum sayesinde bu konu da da minnettarım:)

Yorum Gönder

 

Hakkımda

M. Sami Akkuş 1984 doğumlu kendi halinde biridir. Böyle web denemeleriyle uğraşmak hobilerindendir. Uzatmalı Jeoloji Mühendisliği öğrencisidir. Gece karanlığını ve kafasını dinlemeyi çok sever...

Site Info

Bu site Gencmesaj Network ailesinin bir ürünüdür.

Kimler var?

    Üç Tunç Tas Has Vişne Hoşafı Copyright © 2009 Community is Designed by Bie