5 Şubat 2010 Cuma

Geçmişten Günümüze Fax Makinesinin Gelişimi.

 
İnternette sörf yaparken gördüm.Hak vermek lazım gerçekten.

4 Şubat 2010 Perşembe

Bende Spider Man Olmak İstiyoruuum !

Suyun yüzey gerilimini kullanarak geliştirilen düzenek, bir gün "Örümcek Adam" gibi duvarda yürümeyi sağlayabilecek.
 
ABD'nin Cornell Üniversitesi'nden bilimadamlarının geliştirdiği düzenek, duvarlara yapışabilen ve duvardan çıkabilen eldivenler ve ayakkabıların üretilmesinde kullanılabilecek.

Bilimadamlarının geliştirdiği düzenek, gözenekli levha ile kapatılmış bir su haznesi ve çok küçük deliklerle (mikron bazında) kaplı bir levhadan oluşuyor.

Levhaya 9 voltluk pille verilen elektrik sayesinde su gözenekli levha ve deliklerden giriyor, damlacıkların yüzey gerilimi levhanın başka bir yüzeye yapışmasını sağlıyor.

"Proceedings of National Academy Science" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atan bilimadamlarının hesaplarına göre delik boyutu azaltılıp, delik sayısı artırılınca "yapışma kuvveti" de artıyor.

Fransız "Le Nouvel Observateur" dergisinin internet sitesinde de yer alan makalede, düzeneğin anahtar gibi küçük ağırlıkları asmak için de kullanılabileceği belirtildi. Düzenek derginin internet sitesinde
görülebiliyor.
 

Hakkımda

M. Sami Akkuş 1984 doğumlu kendi halinde biridir. Böyle web denemeleriyle uğraşmak hobilerindendir. Uzatmalı Jeoloji Mühendisliği öğrencisidir. Gece karanlığını ve kafasını dinlemeyi çok sever...

Site Info

Bu site Gencmesaj Network ailesinin bir ürünüdür.

Kimler var?

    Üç Tunç Tas Has Vişne Hoşafı Copyright © 2009 Community is Designed by Bie