31 Temmuz 2009 Cuma

Telefon Bitti Sıra Wiro'da



Türk Telekomun hizmete sunduğu yeniliklerden birisi de Wiro; yani yurt dışından arama servisi.

Son 5 yılda hızla yaygınlaşan cep telefonları gitgide sabit telefona olan bağımlılığı azalttı. Operatörlerin sundukları imkanlar ve ücretlendirmeler çoğu kullanıcıya uygun geldiğinden cep telefonuna yönlenmemizi hızlandırdı.
Türk Telekom'un sunduğu Wirofone hizmeti hem evimizdeki telefona bağımlı kalmadan hem de GSM operatörlerinden bağımsız olarak konuşma yapabilmemizi sağlayan bir teknoloji.

Wiro hizmetini iki farklı şekilde alabilmek mümkün. Birincisi cep telefonumuza indirdiğimiz Wiro mobil programı.İkincisi ise laptobumuza indirdiğimiz Wiro Laptop programı. (Türk Telekom her iki hizmet için gerekli olan programları http://www.ttwiro.com/wiro_nedir.html adresinden yayımlamakta)

Laptobumuza indirdiğimiz programla kendimize edindiğimiz bir kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapıyoruz ve interneti bulduğumuz her yerde görüşme yapabilmek mümkün oluyor. İster cep olsun ister sabit telefon her yeri arayabilmek mümkün. Aynı şekilde cep telefonumuza indirdiğimiz programla da internet bulunan her yerden arama yapabilmek mümkün. Tek yapmak gereken kendimize kullanıcı adı ve şifresi edinmek....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

wirefone uygulaması şehir merkezlerinin TTnetin wirelles alanlarından başka yerde kullanımı mümkün değildir ancak bu uygulama sanırım bir yıl içinde il ve ilçelerin çoğunluk merkezlerinin bir çok alanlarında rahat kulanıma imkan verecektir. Uygulama olarak zamana ihtiyaç duyulmakla beraber cep telefonlarında ki kullanım bu teknoloji ile çok yüksek olmamakla beraber teknolojiyi bilenler tarafından kullanılabildiği kadar kullanılacaktır.sonuç olarak gsm sektörünü fazla da etkilemeyecektir.

Unknown on 20 Ağustos 2009 00:32 dedi ki...

Wirofone teknoloji GSM sektörünü kendine rakip görmekten ziyade sabit hat kullanıcılarına esneklik sağlayıp internetin olduğu heryerde sabit hat ücretlendirmesi ile hatta daha da uygun fiyatlara görüşme imkanı vermektedir. Cep telefonunuz aracılığı ile kablosuz ağlara bağlanıp sabit hat numaranızdan ücretlendirerek konuşma imkanı sağlamaktadır.Ayrıca dediğiniz gibi şu an kablosuz erişim noktalarının yöresel veya bölgesel olarak tam anlamıyla yaygınlaşmamasından dolayı çok fazla kullanımı olmamaktadır.İlerleyen yıllarda wi-fi noktalarından ve kablosuz ankesörler aracılığı ile bu teknolojinin kullanım alanı hatrı sayılır ölçüde artacaktır.

Yorum Gönder

 

Hakkımda

M. Sami Akkuş 1984 doğumlu kendi halinde biridir. Böyle web denemeleriyle uğraşmak hobilerindendir. Uzatmalı Jeoloji Mühendisliği öğrencisidir. Gece karanlığını ve kafasını dinlemeyi çok sever...

Site Info

Bu site Gencmesaj Network ailesinin bir ürünüdür.

Kimler var?

    Üç Tunç Tas Has Vişne Hoşafı Copyright © 2009 Community is Designed by Bie