27 Eylül 2009 Pazar

U3-X vs Ginger Büyük Kapışma


Hondanın Yeni İcadı, Amerikanın Ginger'ına kafa tutuyor
"İnsanlarla uyum" anlayışını izleyen Honda Motor Co., Ltd., yeni bir kişisel mobilite teknolojisi geliştirdi ve tıpkı insan yürüyüşü gibi ileri, geri, yana ve çapraz olmak üzere tüm yönlerde serbest hareket sağlamak için, sürücünün bacakları arasına rahatça uyum sağlayan kompakt bir deneysel cihaz olan U3-X'i tanıttı. Honda, cihazın pratikliğini mükemmelleştirmek için, gerçek şartlarda yapılan deneyler de dahil olmak üzere, cihaza ait araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

Bu yeni kişisel mobilite cihazı, sürücünün üst bedeniyle eğildiği sırada hareket, dönüş ve durma eylemlerinin gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor. Bu gelişmeler, Honda'nın insansı robotu ASIMO'nun teknolojik araştırmaları sırasında geliştirilen Honda denge kontrol teknolojisinin kullanılması ile sağlandı. Yeni mobilite aracı, ileri ve geri yönelimin yanı sıra, doğrudan sağa, sola ve çapraz yönlere dahil olmak üzere tüm yönlere hareket sağlıyor. Bunun yanı sıra, bu kompakt boyutlu ve tek tekerlekli sürüşe sahip kişisel mobilite cihazı, sürücünün ayak dayanaklarından zemine kolaylıkla ulaşmasını sağlayarak ve sürücüyü diğer insanlar veya yayalarla hemen hemen aynı göz seviyesinde konumlandırarak, hem kullanıcısına hem de çevredeki diğer insanlara iletişim kurabilecek şekilde tasarlandı.

Yeni nesil bir mobilite sunmak için çalışan Honda, Wako, Saitama, Japonya'da bulunan Honda R&D Co., Ltd. Temel Teknoloji Araştırmaları Merkezi'nde ASIMO, yürüme desteği cihazları ve U3-X dahil olmak üzere, robot araştırmalarını 1986'dan beri sürdürmektedir .
haber: chip.com.tr

4 yorum:

Admin on 27 Eylül 2009 04:08 dedi ki...

karnemde zayıf gelmezse babam bundan alıcak bi tane.Binicem üstüne binicem üstüne.:))

George W Bush Ginger dan düşmüştü bakalım bunda nası bir performans sergileyecek :D

M.Sami on 27 Eylül 2009 04:12 dedi ki...

hehe :) Bi tane de ben alacağamm bu pisikletten :)
Bushun...

aktifmutfak on 29 Eylül 2009 13:11 dedi ki...

bu ne sinir bi alet yaa.düştüm düşecem diye ben binemem buna:))

M.Sami on 29 Eylül 2009 13:14 dedi ki...

Yok ya denge süper :)

Yorum Gönder

 

Hakkımda

M. Sami Akkuş 1984 doğumlu kendi halinde biridir. Böyle web denemeleriyle uğraşmak hobilerindendir. Uzatmalı Jeoloji Mühendisliği öğrencisidir. Gece karanlığını ve kafasını dinlemeyi çok sever...

Site Info

Bu site Gencmesaj Network ailesinin bir ürünüdür.

Kimler var?

    Üç Tunç Tas Has Vişne Hoşafı Copyright © 2009 Community is Designed by Bie